JanikaTakatalo Sinivihreä nuori vaikuttaja. Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja, Turun kaupunginvaltuutettu ja Varsinais-Suomen maakuntavaltuutettu.

Antti Rinne ei saa minua synnyttämään

  • Perhevapaatalkoot
    Perhevapaatalkoot

Helsingin Sanomat uutisoi tänään 23.8., että SDP kehottaa suomalaisia tekemään lisää lapsia. Puolueen puheenjohtaja Antti Rinne puhui ”synnytystalkoista” eduskuntaryhmänsä kesäkokouksessa Kouvolassa.

Tarkoitus on varmasti hyvä. Syntyvyys on heikentynyt jo kuutena vuotena peräkkäin, ja suomalainen perhepolitiikka kaipaa kipeästi uudistamista. Työväenpuolueen retoriikka talkoista ampuu kuitenkin pahasti ohi. Minussa, nuoressa lisääntymisikäisessä naisessa, puhe synnytystalkoista saa lähinnä veren kiehahtamaan.

Miten asiasta sitten tulisi puhua? Valtio kun ei voi vauvoiksi muuttua. Päätös mahdollisesta perheen perustamisesta tehdään yksilötasolla. Siihen vaikuttavat muun muassa se, löytyykö kumppania, onko aika ja elämäntilanne sopiva, onko lapsia mahdollista saada tai halutaanko niitä edes ylipäänsä. Kaikki eivät halua, ja sekin on täysin hyväksyttävä valinta.

Kysymys syntyvyydestä on herkkä ja henkilökohtainen, mutta samalla huoli on myös yhteinen. Väestörakenne on kallellaan ja se vaikeuttaa tulevaisuuden hyvinvointivaltion ylläpitämistä. Jos Suomi haluaa lisää lapsia, sen pitää raivata perheellistymisen tieltä näkymättömiäkin esteitä. Hyvällä perhepolitiikalla ja työelämän joustoilla voidaan tehdä paljon sen eteen, että syntyvyys Suomessa nousisi.

Suomi tarvitsee kipeästi perhevapaauudistuksen. Kokoomuksen kaavailemassa mallissa yhdistyisivät lapsen etu ja perheiden valinnanmahdollisuus, perheen ja työn parempi yhteensovittaminen sekä naisten korkeampi työllisyys. Kaikki tämä. On tuskastuttavaa, että moni puolue ei ole tähän valmis tai haluaa viivyttää päätöksentekoa.

Juuri me nuoret aikuiset korkeakoulutetut olemme niitä, joiden perheellistymisen perään demarit ja muut tahot niin kovasti kurkottelevat. Ehkä olisi siis hyvä kysyä meiltä, mitä yhteiskunta voisi tehdä. Huoltajakorotus opintotukeen oli tarpeellinen, mutta opiskelijoiden perheen perustamisen tiellä on yhä usein taloudellisia esteitä. Työurat ovat epäsäännöllisiä ja valmistumisen jälkeen kitkutellaan määräaikaisissa työsuhteissa vuosia. Tämäkään ei välttämättä luo tarpeeksi vakaita oloja perheen perustamiselle.

Nykyajan nuoret aikuiset eivät ole myöskään homogeeninen porukka. Perhepolitiikan pitäisi huomioida nykyistä paremmin erilaiset perheet ja erilaiset elämäntilanteet. Haluamme myös työelämän tasa-arvoa, emmekä mallia joka pakottaa naiset jäämään koteihinsa. Myös varhaiskasvatus liittyy kuvioon, mutta siinä on onneksi tämän hallituskauden aikana menty paljon eteenpäin. Esimerkiksi ensi vuoden alusta 6700 perhettä pääsee maksuttoman varhaiskasvatuksen piiriin.

Antti Rinteelle tahtoisin sanoa, että sen sijaan, että kannustaa nuoria synnytystalkoisiin, voisi vaikka keskittyä painostamaan muita puolueita perhevapaatalkoisiin. Päätösten aika on syksyn budjettiriihessä.

Janika Takatalo

Kokoomusopiskelijoiden varapuheenjohtaja

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Outoa ettei edes ansiosidonnainen vanheimpainraha kiinnosta perheitä?
5 000e/kk tuloilla se olisi 4 500e-3 500e/kk.Joten elintasokaan ei laskisi vaikka olisi kotona? Päälle tulisi lapsilisät ym.lapsiperheentuet.

Toimeentulotukea saava työtön ei saa mitään noita .Samoin ei köyhimmät perheet.Kepu,kok vei toimeentulotuesta jo-94 lapsilisät ym. pois.
Alin päivärhahan on vain 23e/pv.
Eikä Hurstin leipäjonossa seistessä käy edes mielessä perheen kasvattaminen 0 euron palkalla .Sosiaaliturvaa vastaan.(487e/kk yhdelle+9e/pv työmatkoihin)

Kahdet eri säännöt Kelan kansan sosiaaliturvassa,yhdenvertaisuuslaki?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tuota tuota, Marja-Liisa. Miten oikein lasket, ettei elintaso laske, jos saat 5000 euron sijasta 3500?

Ja varsinkin jos ansaitset 1900 euroa kuussa, saat noin 1500 vanhempainrahaa. Ja kun 1900 euroa ansaitsevan veroprosentti on noin 18 ja sosiaalietuutena maksettavasta vanhempainrahasta peritään aina 25 %, käteen jäävä osuus pienenee kovin paljon.

Vanhempainrahaa maksetaan vain vuoden ajan, sen jälkeen lapsilisä ja kotihoidontuki jättävät vanhempien talouteen jo vallan suuren loven.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

...uutisoi tänään 23.8., että SDP kehottaa suomalaisia tekemään lisää lapsia.

Antti Rinne ei ainakaan kannata muslimien maahantuontia tuohon tarkoitukseen, kuten kollegansa vihervasemmistossa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kokoomuksen sivu:
Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen syntyvyyden laskusta: ”Hallitus ei voi enää viivyttää perhevapaauudistusta”
6.7.2017
Hallitus ei voi enää viivyttää perhevapaauudistusta, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen sanoo.

Eikä viher (porvarit) vasemmisto eduskuntaryhmillään ole koskaan päässyt vaikuttamaan maahanmuuttoon.Ei edes ministereillään ollessa hallituksessa.

Sisäministerit:
A.Holmlund (kok),
P.Räsänen(krst)
P.Orpo (kok)/Risikko (kok)
Pääministerit:
Vanhanen/Kiviniemi (kesk)
Katainen/Stub (kok)
Sipilä (kesk)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Demareilta ja Rinteeltä epätoivoinen ja rasistinen veto pyytää vain Suomen kansalaisia panemaan lapsitarkoituksessa. Jos tälle linjalle lähdetään, demareiden pitäisi pyytää kaikkia Suomessa panemaan toisiaan. Kaikkihan eivät voi tai halua lisääntyä, ja miksi pitää sortaa täällä oleskelevia ulkomaalaisia.

Rinne ei saanut myöskään minua talkoisiin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Mikähän kepu,kok on takana kun kosiskelee lapsiperheitä nyt? Lupaamalla "valinnanvapauden" perheet saa päättää?
Miten he saavat verovaroista Kelasta rahaa ja millä ehdoilla?

Aina on hallitukset+Stvm -valiokunta päättänyt Kelan-etuuksien,tukien,lisien,eläkkeiden ehdot. Kuten nyt työttömien tukien=vastiikkeellisuus työtä 0 euroa vastaan.Toimeentulotuki 487e/kk,peruspäiväraha,
perustulokin 560e/kk=vähennetään tulona toimeentulotuesta. Työtä vastaan.
Kela-17

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

JK.
Edm. löytyy -94 -08-17 Kelan tukien ehdot työttömille.
Samoin yhdenvertaisuuslaista työelämässä eri säännöt työttömille jotka on ns."aktiivitoimissa" .Laki-14 kok-hallitus :kok,vihr,rkp,krst 4-2sdp,vas

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ei hyvältä näytä Suomen tulevaisuus tämän kirjoituksen ja sen kommenttien valossa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Sitä se on kun ei enää oman suvun jatkuminen ole tärkeää...

Ei näytä,ei.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Just niin.
"Etsin itseäni". "Omaa aikaa".

Isoikäpolvi löysi itsensä töitten jälkeen eteisen peilistä. Kun samoilla jaloilla työpäivän jälkeen alkoi hoitaa kotia.Ilman Kelan tukia.

Oma aika loppu siihen kun lapsia tehtiin perheeseen. Oli päivänselvä asia että lapset oli tärkeimmät seuraavat 18v kunnes olivat täysi ikäisiä .
( siltikin huoli lapsista jatkuu loppuelämän ,näin se vain menee)

Itse sai valita Työ tai kotiin jääminen.Lapsilisä ainoa tuki tuli 4x vuodessa.Yhdelle 80Mk. Jos oli asuntolainaa tai pnkin opintolainaa valinta oli helppo.Työ jotta rahat riittää .Äitiysloma 1kk-2kk.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #9

Naisen täytyy löytää semmoinen mies, jonka kanssa perustaa perhe, johon uskaltaa synnyttää lapsia. Eli pallo on myös meillä miehillä. Pelkällä lemmellä ei eletä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Antti Rinne ei saa minua synnyttämään"

Sitä nyt tuskin kukaan olettaakaan ...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Antti Rinne ei saa minua synnyttämään

Juu näin on.Ei minuakaan ,mutta en lämpenis petipuuhiin yhdenkään kokkare miehenkään kanssa mitä eduskunnassa on.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Toiset näkevät ”nenäänsä pitemmälle”, toiset eivät. Kehityksen jatkuessa nykyisellään tulee joskus eteen aika, jolloin kantasuomalaiset ovat vähemmistönä omassa maassaan. Kuulin viikonloppuna tyttäreltäni, että hänen kummityttönsä käy koulua, jossa tämän luokkatovereista 80 % on maahanmuuttajataustaisia.

Miten vähemmistöksi jäävät kantasuomalaiset huolehtivat Isänmaansa itsenäisyydestä tulevaisuudessa?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Rinne kainostelee turhaan asiapitoista lausumaansa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Lamatalkoot johon pakotettiin työttömät 0 euron palkalla sosiaaliturvaansa vastaan 487e/kk+9e/työmatkoihin .

Kokoomusnuorten Saul Schubak kohautti lapsilisäpuheillaan ...
2.11.2012
TS
- Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Saul Schubak möläytti perjantaina, että lapsilisät pitäisi ehdottomasti poistaa, koska niillä "tuetaan heikomman aineksen lisääntymistä".

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

lasten hankkiminen on henkilökohtainen ratkaisu

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Syntyvyyttä laskevia tekijöitä kaikkialla on:
- Tyttöjen kouluttautuminen
- Naisten mukanaolo työelämässä
- Pieni lapsikuolleisuus
- Ehkäisyvälineiden helppo saatavuus.

Tosielämästä ei löydy tukea Kokoomuksen ajatuksille, että "vanhemmuuden tasaisempi jakautuminen" tai "naisten korkeampi työllisyysaste ja työelämän tasa-arvo" edistäisivät syntyvyyttä. Syntyvyys on korkeinta yhteiskunnissa, joissa nuo eivät toteudu.

Olisiko listassa jotain, jota Suomessa pitäisi muuttaa ja joka sitten saisi blogistin synnyttämään?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Luin otsikkosi ensin, että Antti Rinne ei saa minua syttymään, mutta sehän tarkoittaa samaa;)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Puheenjohtaja Rinne avasi keskustelun tärkeästä asiasta käyttäen sanavalintaa ’Synnytystalkoot’. Kokemäen poikamiesyhdistys puolestaan jokin aika sitten toritapahtumassa esiintyi julisteella ’Ilmainen mammografia’. Tuli vain mieleeni, voisiko poikamiesyhdistys laajentaa jotenkin toimintakenttäänsä, että tähän akuuttiin ongelmaan saataisi onnellinen lopputulos.

Toritapahtuman kuvan linkki:
https://media.riemurasia.net/albumit/m19599/mammog...

Käyttäjän juhalehtonen kuva
Juha Lehtonen
Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela
Käyttäjän PasiSalmi kuva
Pasi Salmi

Ei lapsien tekeminen ole yksin taloudellinen syy. Nykysuomalaisissa on jo niin paljon estrogeettisesti vaikuttavia kemikaaleja kuten fda jne., jota yksinkeratisesti vain heikentävät merkittävästi niin naisten kuin miestenkin hedelmällisyyttä. Ja tälle ongelmalle emme voi mitään.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Rinne puhui aivan asiaa mutta feministiset uraohjukset haluavat ulkoistaa lisääntymisen Afrikasta ja Aasiasta tuleville synnytyskoneille!

Niko Sillanpää

Keppi toimii paremmin kuin maanittelu tai porkkana. Lapsettomille 27-40 -vuotiaille voisi läiskäistä rangaistusveron, esim. 2500€ per vuosi. Tästä voisi vapautua vain merkittävästi lisääntymiskykyyn vaikuttavan sairauden perusteella.

Perhevapaiden lisääminen ja isien muuttaminen äideiksi on empiirisessä mielessä vain alentanut syntyvyyttä entisestään. Selvästi ainakaan mikään nykyfeministinen politiikka ei ainakaan lisää syntyvyyttä.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Antti asialla - muten koko maa on eri rotua ja uskontokin on vaihdettava. Äitejä tulee auttaa rahallisesti mutta vain sosiaalisin perustein.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

No tämähän noudattelee tuttua kaavaa: mitä Perussuomalaiset edellä, sitä SDP perässä. Rotuoppinsa tiimoilta Perussuomalaisten kuntavaalikampanjaa siivittänyt vaaliohjelma: "Pienet ihmiset ovat tulevaisuuden työntekijöitä, päättäjiä, kuluttajia. Kaikkein järkevin tapa vaikuttaa väestörakenteeseen ja huoltosuhteeseen on kannustaa suomalaisia ihmisiä synnyttämään lisää lapsia."

Sama kaava oli vuoden 2011, jolloin demarit vaativat Kreikalta vakuuksia ja kiristyksiä maahanmuuttoon.

Hassua sinällään, että maahanmuutosta halutaan tehdä vaikeaa, vaikka oma syntyvyys ei millään riitä maan tarpeisiin. Huoltosuhde räjähtää joka tapauksessa, vaikka nyt luotaisiinkin Antin ja Jussin kiihottamina aivan hillitön synnytysbuumi.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Hassua sinällään, että maahanmuutosta halutaan tehdä vaikeaa

Samaa mieltä oli PM kok Katainenkin EK kanssa. Sisäministeri/poliisi/maahanmuuttoministerihän oli Päivi Räsänen (krst)-11-15
ei demari.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Nämä Jutta Urpilaisen vaalilupaukset taisi antaa Jutta Urpilainen itse. Niitä ei antanut Jyrki Katainen eikä Päivi Räsänen.

Maahanmuuttokriittisyydellä ja Kreikka-vakuuksien vastustamisella PS nousi raketin lailla kolmen suuren rinnalle neljänneksi. Paniikki demarileirissä sai lupaamaan kaikenlaista.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Lainaus:
oli vuoden 2011, jolloin demarit vaativat Kreikalta vakuuksia

Noinko oli? Entpä jos asiakirjat kertoo muuta mitä Peruss-kepun propakanda?

1)-Kreikan vipit/ERR/EVM sopi M.Vanhanen /
Kepu,kok,vihr,rkp eduskuntaryhmien luvalla -09.
Se sitoi meidät vippeihin 2018 asti.
(Kuten maisterijätkäkin Ps sen huomasi kesäk-15 Kreikan III-tukipaketti 86 Mrd)

2) Valtioneuvoston tiedote:
Pm Kiviniemi ja VM Katainen EVM maaliskuu-11
myös KL

3)-Valtioneuvoston tiedote/Bryssel:Vm Katainen vaatii vakuudet Kreikan lainoille
19.5-11 (kuvassa mukana komissaari O.Rehn).
Siis Kiviniemen virkamieshallituksen luvalla.

4) Vakuudet oli laatinut VM-virkamiehet Hetemäkin ja Salmi jo maaliskuussa-11 ne löytyy VM sivuilta.
Edm.on aina mukana kun vipeistä sovitaan .Myös Sipilän aikana-15

5)_Päämiehet EU-maista sopii lainat ja ehdot.Ei VM .

6)-Miksi Urpilainen kuittasi vakuudet?
-Ihan siksi että oli hallituksen lupa. Ja siksi että toukokuussa sovitut vipit oli kirjoitettu puhtaaksi niillä ehdoilla summilla mitä toukokuussa oli sovittu.

JK.Pikakirjoittajia ei sopimuksen teossa käytetä.

lähteet kaikkiin:
VM/EU/valtioneuvoston asiakirjat.

Kun EU-valtio Suomi tekee sopimuksia EU muiden maiden kanssa ja ne on hyväksynyt eduskunnan enemmistö-10 kepu,kok,rkp,vihr. ei yksi sdp niitä voi kumota 42-158 muut eduskunnassa.
Ellet yhä usko että vas 14.sdp 42 yht.56 on eduskunnassa ne jotka päättää kaiken .

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kreikalle lainaaminen oli sovittu edellisen hallituksen aikaan. Urpilainen yksin vaati Kreikalta lainaamisen ehdoksi vakuuksia. Vakuudet kävivät suomalaisille kalliiksi, koska vakuussopimukset laadittiin niin, että vakuuksia vaativat joutuvat maksamaan koko lainattavan summan kerralla. Urpilainen asetti vakuudet SDP:n hallitukseen tulon ehdoksi. Vakuuksia ei olisi kaivanneet muut puolueet.

Vakuuksista ei ollut Suomelle mitään hyötyä, koska lainaerät on annettu anteeksi. Vakuuksien vaatiminen ajoi Suomen samalla myös ulos kaikista ytimistä, joihin se oli hankkiutunut Lipposen aktiivisen EU-politiikan ansiosta.

Käyttäjän JanneAlanne kuva
Janne Alanne

Progressiivinen verotus iskee lapsiperheisiin. Kun lapseton aikuinen tarvitsee elämiseen esim. 2000 euroa kuussa, lapsen elättämiseen tarvitaan 500 euroa lisää. Progressiivisen verotuksen tähden pitää tienata lähes 3000 euroa kuussa, siis 50 % enemmän. "Hyvinvointiyhteiskunnan" eli verotasauksen keksimisen jälkeen Suomessa syntyvyys onkin kääntynyt laskuun

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Vielä ei eletä diktatuurissa, mutta palkkojen leikkaustalkoot, vino hoitovapaasysteemi, pätkätyöt ja nyt komentelu synnytystalkoisiin, ei lupaa hyvää. Sinkkutalouksia on jo noin kolmannes talouksista Suomessa. Naiset ovat reagoineet; miksi tehdä lapsia tähän vihamieliseen maailmaan.

Toimituksen poiminnat